NASZA CUKIERNIA

                W naszej ofercie znajdą Państwo bardzo szeroki wybór tortów, zarówno klasycznych na bazie bitej śmietany lub kremu Russel, jak i bardziej oryginalnych: z serkiem mascarpone, różnymi rodzajami musów z czekolady, lodami naszej produkcji, nugatem, pralinką, kremem brulee oraz innymi rozmaitymi dodatkami. W zależności od pory roku i tym samym dostępności niektórych składników nie wszystkie torty są możliwe do wykonania. W naszej Cukierni w ciągłej sprzedaży dostępne są klasyczne torty (na 10 lub 12 porcji) z dekoracją standardową. Większe oraz z dekoracją indywidualną wykonujemy wyłącznie na zamówienie. W przypadku tortów z dekoracją standardową, należy je złożyć na 1 lub 2 dni wcześniej. Natomiast torty z dekoracją indywidualną wymagają więcej pracy i aby takie zlecenie mogło być zrealizowane, należy je złożyć minimum 3 dni przed jego realizacją. Zamówienia mogą Państwo składać osobiście w naszej Cukierni (wyłącznie w dni robocze), drogą mailową lub telefonicznie. W przypadku drogi elektronicznej prosimy o odpowiednio wcześniejszy kontakt, aby zdążyli Państwo dokonać wpłaty zaliczki i przesłać potwierdzenie przelewu na nasz adres e-mail.

 

Poniżej znajdą Państwo wszystkie najważniejsze informacje dotyczące smaków tortów, cen, wielkości oraz warunki zamówienia tortów weselnych.

 

Charakterystyka oraz cennik tortów z dekoracją standardową.

 

Tort śmietanowy: bita śmietana, jasny lub czekoladowy biszkopt. Dekoracja standardowa: bita śmietana, owoce lub róże cukrowe, czekoladki. Boki obsypane białymi wiórkami czekoladowymi.

Tort śmietanowy z musem z malin lub truskawek: bita śmietana, jasny biszkopt, mus z malin lub z truskawek. Dekoracja standardowa: bita śmietana, owoce lub róże cukrowe, czekoladki. Boki obsypane białymi i różowymi (z musem z malin)lub różowymi (z musem z truskawek) wiórkami czekoladowymi.

Tort czekoladowy: bita śmietana czekoladowa, czekoladowy biszkopt, chrupka pralinka. Dekoracja standardowa: bita śmietana czekoladowa, kakao, owoce lub róże cukrowe, czekoladki.

Tort tiramisu: serek mascarpone, bita śmietana, espresso, likier amaretto, jasny biszkopt, paluszki biszkoptowe. Dekoracja standardowa: bita śmietana z serkiem mascarpone, owoce lub róże cukrowe, czekoladki, paluszki biszkoptowe.

Tort firmowy: bita śmietana, czekoladowy biszkopt, wiśnie w konfiturze, pralinka. Dekoracja standardowa: bita śmietana, owoce lub róże cukrowe, czekoladki.

Tort bananowy: bita śmietana o smaku bananowym, czekoladowy biszkopt. Dekoracja standardowa: bita śmietana, kakao, owoce lub róże cukrowe, czekoladki.

Tort truskawkowy: bita śmietana zmiksowana z truskawkami, jasny biszkopt. Dekoracja standardowa: bita śmietana truskawkowa, owoce lub róże cukrowe, czekoladki. Boki obsypane różowymi wiórkami czekoladowymi.

Tort oreo: ciasto brownie, bita śmietana, pralinka oreo. Dekoracja standardowa: bita śmietana, owoce lub róże cukrowe, czekoladki, ciastka oreo. Boki obsypane posypką z czekolady deserowej.

Tort czarny las: bita śmietana, czekoladowy biszkopt nasączony wiśniówką, wiśnie w alkoholu. Dekoracja standardowa: bita śmietana, wiśnie z zalewy lub róże cukrowe, czekoladki. Boki obsypane ciemnymi wiórkami czekoladowymi

Tort espresso brulee: bita śmietana kawowa, krem brulee, czekoladowy biszkopt, krem z czekolady deserowej, wiśnie w konfiturze. Dekoracja standardowa: bita śmietana kawowa, kakao, owoce lub róże cukrowe, czekoladki. Boki obłożone ozdobną wstążką.

Tort węgierski: półtłusty krem z czekolady deserowej, galaretka, wiśnie w alkoholu. Dekoracja standardowa: krem z czekolady deserowej, żel czekoladowy, owoce lub róże cukrowe, czekoladki. Boki obłożone ozdobną wstążką.

Tort mus z białej czekolady z malinami: Spód z chrupkiej pralinki z czekoladą deserową, mus z białej czekolady i bitej śmietany, czekoladowy biszkopt, maliny, krem z gotowanych malin. Dekoracja standardowa: bita śmietana, krem z gotowanych malin, owoce lub róże cukrowe, czekoladki. Boki obłożone ozdobną wstążką.

Tort mus z ciemnej czekolady: spód z czekolady deserowej, pralinki i orzechów, mus z czekolady deserowej. Dekoracja standardowa: tort oblany czekoladą deserową, owoce lub róże cukrowe, czekoladki.

Tort mus z czekolady z mango: czekoladowy biszkopt z konfiturą z pomarańczy, mus z czekolady deserowej, mus z białej czekolady z mango. Dekoracja standardowa: mus z czekolady z mango, owoce lub róże cukrowe, czekolada, czekoladki.

Tort z herbatą Matcha: biszkopt z herbatą Matcha, bita śmietana, mus z malin. Dekoracja standardowa: bita śmietana, herbata Matcha, owoce lub róże cukrowe.

Tort bezowy z serkiem mascapone lub bitą śmietaną truskawkową: blaty bezowe, serek mascarpone i konfitura z truskawek lub bita śmietana truskawkowa. Tort udekorowany jest serkiem mascarpone lub bitą śmietaną truskawkową, owocami i czekoladkami.

Tort lodowy: biszkopt lub blat bezowy, lody. Dekoracja standardowa: lody, krem lub bita śmietana, owoce, czekoladki, róże cukrowe.

 

 

 

Realizujemy również indywidualne zamówienia na torty bezglutenowe lub bez laktozy. Jednakże z  uwagi na to, iż na terenie naszej Cukierni używane są wszystkie alergeny (jaja, mleko i produkty pochodne, orzechy, czy mąka pszenna) śladowa ich ilość może znaleźć się w każdym produkcie.

 

 

Wielkości i kształty tortów standardowych.

 

Torty okrągłe:

 

Ø 16 cm – 10 porcji

Ø 18 cm – 12 porcji

Ø 20 cm – 15 porcji

Ø 22 cm – 18 porcji

Ø 24 cm – 20 porcji

Ø 26 cm – 25 porcje

Ø 28 cm –  30 porcji

Ø 30 cm – 35 porcji

Ø 32 cm – 40 porcji

Ø 34 cm – 45 porcji

Ø 36 cm – 50 porcji

Ø 38 cm – 55 porcji

Ø 40 cm – 60 porcji

 

Torty prostokątne:

 

30,5 cm x 22 cm - 25 porcji

38,5 cm x 28,5 cm – 45 porcji

58 cm x 39 cm – 65 porcji

 

Stosunek wagi do wielkości, smaku i dekoracji tortów.

 

W zależności od wielkości, wybranego smaku i dekoracji gramatura tortu jest kwestią indywidualną. W cukiernictwie przyjmuje się 10 dag tortu na osobę, jednakże każdy dodatek odpowiednio go obciąża. W naszej Cukierni składniki tj: konfitury, świeże owoce, pralinka, nugat, kajmak i in. dodajemy ok. 20 dag na 1 kg tortu. Przykładowo: tort śmietanowy na 10 porcji będzie ważył ok. 1 kg, zaś tort śmietanowy z musem z truskawek, również na 10 porcji, będzie ważył ok. 1,2 kg.

Znaczny wpływ na ciężkość tortu ma dekoracja z masy cukrowej. Samo obłożenie kolorową masą zwiększa jego wagę o ok. 15 %. Im bardziej przestrzenny jest element ozdobny, tym więcej masy musi być zużyte do jego wykonania i tym samym odpowiednio większa będzie waga końcowa.

 

Przykładowe ceny, wagi i wymagane minimalne wielkości tortów znajdą Państwo w menu pod każdym zdjęciem (należy kliknąć na 3 pionowe kwadraciki na szarym pasku, w dolnej części zdjęcia). Zamieszczone w nim wagi poszczególnych tortów są podane dla smaku śmietanowego.

 

 

Warunki zamówienia tortów weselnych.

Większość ważnych informacji zostało opisane wyżej. Jednakże zamówienie tortu weselnego - w związku z tym, iż jest on niestandardowo większy oraz najczęściej zamawiany z dowozem  - wymaga dodatkowych ustaleń.

Wzory większości weselnych tortów jakie wykonaliśmy, znajdą Państwo w galerii „Torty Weselne”. Niestety nie każde zamówienie możemy zrealizować. Torty z dekoracją standardową (wykończone kremem lub śmietaną oraz owocami lub kwiatami) na stelażu zewnętrznym (czyli takim, w którym między piętrami jest przerwa) wykonujemy praktycznie bez ograniczeń ilościowych oraz specjalnych uwarunkowań transportowych. Natomiast torty na stelażu wewnętrznym (czyli takim, w którym piętro przylega do piętra), bez względu na rodzaj dekoracji, możemy dowieźć wyłącznie w obrębie kilku kilometrów od naszej Cukierni.  Związane jest to z tym, iż stelaż ten nie ma odpowiedniego umocnienia, aby bezpiecznie przewozić tort na dalsze odległości.

Dodatkowym ograniczeniem jest kompozycja tortów obłożonych masą cukrową. Torty te mogą składać się wyłącznie z: bitej śmietany lub kremu, przełożonych 3 warstwami biszkoptu oraz tylko niektórymi dodatkami (mus z owoców, owoce świeże lub w żelu, pralinka i kajmak).

Żadne z wyżej opisanych obostrzeń nie obowiązuje, w przypadku gdy tort będzie odbierany w Cukierni.

Warunkiem przyjęcia zamówienia do realizacji jest wpłata zaliczki w wysokości 80 %  wartości tortu, kaucji za stelaż (400 zł) oraz opłaty za transport (100-200 zł).

 

 

 

 

KAWIARNIA

NASZ ZESPÓŁ

TORTY NA

ZAMÓWIENIE

NASZE WYROBY

GALERIA

KONTAKT

AKTUALNOŚCI